torstai 9. toukokuuta 2019

Login poijat Maltalla 4.-18.5. Day 5-6. Töitä, nautiskelua ja pyykkihuoltoa.

Päivät aloitetaan hostellin kohtuullisen hyvällä aamupalalla. Tulemme ruokasaliin norkoilemaan heti seitsemän jälkeen vaikka virallisesti aamiaisaika alkaa vasta 7:30...mutta meidän bussi lähtee 7:40 joten ruokaa yritetään saada niin aikaisin kuin mahdollista.


Pojat ovat ottaneet meille kuuluvat tehtävät varastolla hallintaan muutamassa päivässä. Sami hinnoittelee tässä uutta kesäkolttua. Tässähän meistä tulee samalla kesämuodin ammattilaisia! Tiedetään kotiin palattua, että minkälaisella mekolla muotitietoinen ihminen kehtaa lähteä kartsalle.


Paikallinen kuljetuskalusto on suurimmillaan tätä luokkaa eli puoliperävaunuyhdistelmiä. Mittaa näillä on 16,50 metrin luokkaa. Eipä näin pienellä saarella suuremmilla yhdistelmillä paljoa tekisikään, Malta on muistaakseni noin 16 km leveä ja reilu 30 km pitkä. Tiet ja kadut ovat liian ahtaita monin paikoin jo tämän kokoisille autoille.


Valmista tulee! Yhteen liikkeeseen lähtevät tuotteet lajitellaan suoraan myyntiin meneviin ja liikkeen omaan pieneen varastoon meneviin. Lavoista tehdään korkeita tilan säästämiseksi varastossa mutta pieniin autoihin näitä lastaillaan käsin laatikko kerrallaan.


Mestarit areenalla! Kyllä näiden reissujen parasta hupia on käydä poikien kanssa iltaisin katselemassa nähtävyyksiä ja vain viettää aikaa kylän pinnassa! Työn tekemisen lisäksi näillä iltamenoilla muodostuu hieno yhteishenki ja tarina kulkee. 



Kulkukissoja riittää Maltalla. Viktor sai kaverin tästä.


Viktor ja Sami ihmettelevät tämän kallioon louhitun systeemin käyttötarkoitusta. Tuskin tätä on huvikseen tähän naverrettu? 


Reissussa aikuinen mies alkaa rähjääntymään väkisin ja vaikka kuinka lyö lisää Bossia kauluksen pieleen niin pyykkihommiin joutuu lopulta ryhtymään. Varsinainen pesutapahtuma hoituu tässä hostellissa kyllä hienosti, kone uusi ja tehokas mutta pyykkinaruja tai -telineitä ei ole missään. Päätin viritellä pyykkinarun itse ja painelin ulos etsimään narua. Arvelin, ettei pyykkinarutarpeita tarvitse pitkään etsiä. Täällä on nähkääs sellainen tyyli, että sitä tavaraa jota ei juuri nyt tarvitse, paiskotaan pitkin penkkoja. Löysinkin narunpätkiä ja aiemmin kaipaamaani rautalankaa hyvin nopeasti ja virittelin niistä pyykkinarun ilmastointilaitteen eteen. 


Eikä muuta kuin pyykit narulle ja kone käymään. Siinä ne kuivuu hyvin. Kyllä taas pitää ylvästellä login miesten osaamisella. Tuli hyvä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti