lauantai 11. toukokuuta 2019

Login poijat Maltalla 4.-18.5. Day 7-8. Viikonlopun viettoon!


Viikon viimeinen työpäivä elikkä perjantai sujui jo rutiinilla. Opiskelijat lähtivät itsenäisesti työmaalle. Pekan kanssa hoidimme omia töitämme etänä hostellilta. Läppäri kun on mukana ja hostellin wifi pelaa niin yllättävän monta asiaa kotimaassa voi järjestää näinkin kaukaa.

Maltalla on paljon yrityksiä, joiden bisnes on järjestää näitä työssäoppimisjaksoja sekä erilaisia kielikursseja. Meidän järjestävä taho on NSTS Malta. Kuvassa vasemmalla yhteyshenkilömme Jesus joka on touhunnut tämän työssäoppimispaikan meille.


Kuten arvata saattoi, meidän poikien tehokkuus sai viikon päätteeksi paljon kehuja! Näistä kavereista voi olla ylpeä.



Perjantaina suunnistimme suoraan työpäivän päätteeksi Grandmaster Palaceen, jossa on näytillä komeiden salien lisäksi ritareiden haarniskoja, miekkoja ja tuliaseita pistooleista kanuunoihin. Jos vertaa näitä lukaaleja (joista ei nyt oo kuvaa) vaikka Urho Kekkosen syntymäpirttiin niin tarvii sanoa, että kovin eri lähtökohdista on hallitsijat ponnistaneet maailmalle. Tosin nämä huoneistot on rakennettu jo joku sata vuotta ennen UKK:ta, että voineeko niitä edes verrata muutenkaan. No joo, mutta asiaan taas.


Sir Musta, Sir Oranssi ja Sir Punainen poseeraavat vähäpuheisemman ritarin kanssa. Ihmettelimme sitä, että on noissa haarniskoissa ollut vääntäminen ennen hitsauskoneita ja rälläköitä! Uutena tietona minulle tuli se, että ruutiaseiden yleistymisen myötä tuollaisesta näyttävästä kypärästä kuula on mennyt helposti läpi ja on pitänyt kehittää nykyisen kaltaisia mutta hirmuisen paksuja ja raskaita rautakypäriä. 



Kovan työviikon, pitkien kävelymatkojen ja antiikkisten tappovehkeiden katselemisen uuvuttavamat mestarit vilvoittelevat kärsineitä koipiaan hostellin uima-altaan jäätävässä vedessä.


Lauantaina päätimme suunnistaa ilmailumuseoon joka sijaitsee noin tunnin bussimatkan päässä majoituspaikastamme. Tunti siis teoriassa, todellisuudessa kaksi mutta mitäs sen väliä! Kävimme Pekan kanssa valmistautumassa viikon päästä toteutuvaan paluulentoomme matkustajakoneen ohjaamossa. Kaiken varalta on hyvä osata nämäkin nappulat ja kaasuvivut. Mistä sitä tietää, jos meitä vaikka tarvitaan. Kyllä logistiikkamiehen vastuuntunto on ihailtavaa! ;) 


First officer Peuhkurinen is ready. Cabin crew, please be seated for for take off!


Hawker Hurricane on hieno kone! Näitä on ollut muutama kappale myös Suomen Ilmavoimilla sota-aikana. Lisätietoa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hawker_Hurricane 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti